En ny lag i USA kommer att förhindra miljardärer från att hållas ansvariga för sina flygplansutsläpp genom att hålla passagerare i privata flygplan anonym.

En nyligen genomförd ändring av Federal Aviation Administrations lagförslag gör det möjligt för privata flygplansägare att anonymisera sin registreringsinformation. Detta gör det betydligt svårare att spåra privata flygplansaktiviteter och tillgodoser de klagomål som kändisar och miljardärer har framfört under lång tid.

Ägare till privata jetplan var tvungna att registrera sina flygplan i FAA:s offentliga civilregister, vilket möjliggjorde spårning genom öppen radarkartläggning. Den nya lagen gör det möjligt för jetägare att dölja sin personliga identifieringsinformation, vilket gör spårning mycket svårare.

Framstående personer som Elon Musk och Taylor Swift har tidigare hamnat i blåsväder efter att en student vid namn Jack Sweeney spårade deras användning av privatflygplan och beräknade hur mycket koldioxidutsläpp deras flygresor orsakade.

Kändisar som står inför granskning av privata jetresor har drivit på för integritet. Musk hotade med rättsliga åtgärder mot Sweeney och bannlyste honom senare från Twitter efter att ha förvärvat plattformen som han döpte om till X. Sweeney är nu tillbaka på X.

Säkerhetsfrågor har också tagits upp om offentlig spårning av privata jetplan, vilket har delat den allmänna opinionen.

Spårning av privata jetflygplan har avslöjat den betydande miljöpåverkan av frekventa privata flygresor för några av världens rikaste människor.

Till exempel släppte Swifts jetplan enligt uppgift ut 1 200 ton CO2 2023, vilket vida överstiger den genomsnittliga amerikanens utsläpp.

Öppenheten kring användningen av privatjet har påverkat kändisars offentliga image, och Swifts flygvanor har granskats särskilt noga. Den oberoende tidningen har kontaktat Swifts representanter för en kommentar.

En rapport från Minsta insättning kasinon hävdade att andra kändisar som Pitbull, Drake och Kylie Jenner har varit ansvariga för ännu mer koldioxidföroreningar genom resor med privatjet.

Trots att vissa motiveringar ges för deras frekventa flygresor, till exempel Swifts turnéer, är miljöpåverkan från de rika och berömdas jetflyg fortfarande en omtvistad fråga.

Det finns farhågor om att den nya lagen kan skydda de rika från offentligt ansvar för deras miljöavtryck.

Sweeney skrev dock på X att det fortfarande var möjligt att spåra privata jetplan trots det nya tillägget.

”Låt det vara sagt att detta inte hindrar oss från att spåra jetplan. Vi kan fortfarande räkna ut vem som är vem genom ledtrådar i sammanhanget”, sade han.

”Det är möjligt att det får mig att vilja arbeta ännu hårdare med spårning.”

Eftersom privata jetplan transporterar färre passagerare jämfört med kommersiella flygningar, förbrukar de mycket mer bränsle och orsakar därför mycket mer koldioxidutsläpp per passagerare och resa.

Privatjetresandet har ökat kraftigt i USA under de senaste åren och står nu för en av sex flygningar. Men privatjetresenärerna betalar bara två procent av de skatter som används för att finansiera FAA, enligt en rapport som publicerades i maj 2023 av Institute for Policy Studies och Patriotic Millionaires.Source link