Älskar du varmt soligt väder, orört blått havsvatten, livligt nattliv och pittoreska solnedgångar? Läs sedan den här artikeln för att lära dig mer om de 10 bästa Medelhavsdestinationerna för din semester med lyx privat jet resa.

1. Mykonos

charter privatjet till mykonos (foto)

Den första destinationen i Medelhavet som du måste se är Mykonos, en av de mest populära öarna i Grekland. Känd för sina otroliga stränder och arkitektur, var du än tittar, finns det en labyrint av vitkalkade gränder. Det finns många dyra yachter för att utforska ön, drömska villor, lyxhotell och 5-stjärnig service som får dig att känna dig som en kändis. De flesta resenärer kan inte vänta med att njuta av strandfester, det livliga nattlivet och den läckra maten på de prisbelönta restaurangerna som finns där. Och den bästa tiden att besöka Mykonos genom lyxiga privata jetresor är under september och oktober.

2. Kreta

privat jet charter till Kreta (foto)

Nästa Medelhavsdestination är Greklands största ö – Kreta. Denna ö är känd för sina orörda stränder, bergslandskap och palmer. Att utforska grottorna och klippformationerna som är utspridda över Elafonisi, som är 1 mil lång, är ett måste. En annan mer utmanande aktivitet är att vandra i Samaria Gorge som är en av Kretas mest givande utomhusupplevelser. Leden innehåller en mängd olika landskap som: brant stenig terräng och frodiga gröna skogar. Och den bästa tiden att besöka Kreta genom lyxiga privata jetresor är från mitten av maj till juni eller från september till oktober.

3. Positano

privatjet till Positano (foto)

Den vackra utsikten över Positano på Amalfikusten, Italien lockar privata jetresenärer från hela världen. Det är lätt att nå med privatjet från Neapels flygplats, med en taxi- eller helikoptertransfer direkt till kusten. Positanos smala gränder är fulla av butiker, klädbodar och historiska byggnader och du kan tillbringa en hel dag med att utforska dem, med täta fikapauser för att njuta av havsutsikten. Det finns många stränder så du kan gå till en ny varje dag. Du kan till och med hyra en båt och åka runt, sola eller titta på solnedgången från däck på kvällen. Den bästa tiden att besöka Positano genom lyxiga privata jetresor är under sommaren, mellan juni och augusti på grund av det varma soliga vädret.

4. Capri

privatjet till Capri (foto)

Capri, denna dyra ö i Italien, inbjuder besökare att sakta ner sin takt och uppskatta öns många skönheter. Den första aktiviteten att göra efter ankomsten är att ta en båttur för att med egna ögon se ikoniska landmärken som Faraglioni och grottor till sjöss. Du kan också ta stolliften till toppen av Monte Solaro, promenera på Pizzolungo-leden till den naturliga bågen, besöka Augustus trädgårdar, beundra den hisnande utsikten från Tragara-overlooken och besöka de gamla romerska ruinerna av Tiberius villor. Och se till att bara bära bekväma skor på ön eftersom du kommer att göra en hel del promenader. De bästa månaderna att besöka Capri genom lyxiga privata jetresor är maj, september och oktober.

5. Sardinien

privatjet till Sardinien (foto)

Det varma klimatet och de oförstörda stränderna i denna Medelhavspärla är som en flykt från resten av världen. Och att flyga till Olbia genom lyxiga privata jetresor innebär att du kan simma i det turkosa vattnet minuter efter att du anlänt till flygplatsen. Du kan gå norrut till Costa Smeralda för en glamorös upplevelse vid havet eller hålla dig till området söder om Olbia. Det bör noteras att öns traditionella gårdar och familjedrivna trattorior serverar fantastisk mat. Och den bästa perioden att besöka Sardinien genom lyxiga privata jetresor är från april till juni.

6. Kroatien

privatjet till Kroatien (foto)

Detta Medelhavsland gör snabbt sitt märke i dykvärlden. De grunda vattnen på Istriens Riviera och Dalmatiens kust är idealiska för nybörjare, medan de djupare vattnen i söder erbjuder dykare att utforska korallrev, grottor och skeppsvrak. Men det finns också de historiska platserna att tänka på. Bara i Split och Dubrovnik skulle du kunna bli helt slutkörd när du tar dig runt bland de gamla stadsmurarna och Diocletianus palats. Att nämna är att Kroatien är ett fantastiskt vandringsområde där du kan utforska tallskogar och nationalparker. Och den bästa tiden att besöka genom lyxiga privata jetresor är mellan maj och juni eller september och oktober.

7. Malta

privatjet till Malta (foto)

Den lilla östaten i Medelhavet är hem för perfekt väder, avskilda vikar, fantastisk arkitektur och en blomstrande fastighetsmarknad. När det gäller historia finns det ett friluftsmuseum med moriska, romerska, franska och brittiska influenser där historia kombineras med moderna attraktioner och utomhusäventyr. Här kan alla njuta av den perfekta semestern, från par till barnfamiljer. Om du älskar att dyka inbjuder det klara vattnet dig att utforska rev, grottor och skeppsvrak. När det gäller barn finns det akvarier, lekparker och den gamla goda Popeye som garanterar det roliga. Den bästa perioden på året för att besöka Malta genom lyxiga privata jetresor är mellan maj, september och oktober.

8. Sicilien

privatjet till Sicilien (foto)

Sicilien i Italien är känt för sina arkeologiska platser och golfbanor. Här är några av de bästa platserna att besöka: Om du gillar att tillbringa dagen nära havet och natten ute på stan, överväg Palermos Mondello-strand. Stranden Isola Bella nås med linbana och du kan snorkla och utforska en klippig ö i närheten. Dessutom kan du ta en båt till Lipari och hoppa i de kristallklara stränderna på Siciliens största eoliska ö. Småstenarna under fötterna vittnar om ett vulkaniskt förflutet, men det är det varma sommarhavet. Och den bästa tiden att besöka genom lyxiga privata jetresor är från maj till juni eller september till oktober.

9. Ibiza

privatjet till Ibiza (foto)

Ibiza, denna Medelhavsö erbjuder alla typer av semester med 24-timmars klubbar, poolpartyn, underbara stränder och historiska attraktioner. På dagen kan du utforska gallerier, museer, butiker och restauranger på kullerstensgatorna. Och när det gäller utekvällar kan du välja Playa d’en Bossa, ett nöjescentrum som sträcker sig längs en vit sandstrand. Ett annat ställe är Punta Arabi, som är Ibizas största och äldsta hippiemarknad. Du kan också ta en snabb färja och åka till ön Formentera och sedan hyra en cykel för att cykla över grönskande stigar och upptäcka otroliga stränder längs kusten. Den bästa tiden att besöka Ibiza genom lyxiga privata jetresor är från maj till oktober.

10. Palma de Mallorca

privatjet till Palma de Mallorca (foto)

Den spanska ön är den mest populära ödestinationen i Medelhavet. Där kan du njuta av lyxshopping på Passeig del Born. Andra platser du bör besöka är Palmas eleganta, trädkantade aveny fylld med designerbutiker tillsammans med Golden Mile. Här är det nära till boutiquehotell och exklusiva restauranger. Men du kan också skämma bort dig själv med en spa-dag och turkiska bad. Å andra sidan är Palmas glamorösa sida mer uppenbar under kvällen om du bokar en lounge på någon av strandklubbarna. Slutligen, den bästa tiden du bör överväga att ta en resa till Palma de Mallorca genom lyxiga privata jetresor är från mars till maj.Source link